Julkaistu , julkaisija

BASF Ultrafuse PET ja PETG materiaaliesittely

Olemme omassa käytössä havainneet PETG:n olevan loistava yleismateriaali sen helpon tulostettavuuden ja lujuuden vuoksi. PETG on materiaali mitä suosittelemme, jos joku hakee ABS:lle vastiketta. Emme juuri keksi syytä miksi Ultimakerilla pitäisi ABS:ää enää tulostaa (ellei asetonilla siloitettavuus ole tärkein syy).

Nyt käytössämme on BASF:n vaihtoehto PETG-materiaalikirjoon. Lisäksi nyt tuotteesta tutustumistarjous -20% 22.1. asti!

Voit halutessasi ladata materiaaliprofiilin BASF:n sivuilta: https://www.ultrafusefff.com/3dprintingprofiles/ . (Kirjoitushetkellä profiilia ei ollut Cura Marketplace:ssa)

Tulostus on melkein yhtä helppoa mitä perinteisen PLA:n, eikä esimerkiksi tulostinta tarvitse suojata ilmavirroilta, kuten ABS:n tapauksessa. Ainoa asia mikä tulee ottaa huomioon on PETG:n säilytys. PETG on hygroskooppinen materiaali, eli se imee itseensä kosteutta ilmasta. Tämä vaikuttaa suuresti tulostuslaatuun ja kappaleiden kestävyyteen.

Kappaleiden jälkikäsittely on myös helppoa. Hiominen onnistuu PLA:ta helpommin kormeamman lämpötilankeston vuoksi. Lisäksi voit siloittaa pintaa kuumalla ilmalla, esimerkiksi juotinaseman avulla (vaatii tarkan lämpötilakontrollin, jotta pinta ei pala). PETG-materiaali liukenee lisäksi metyylietyyliketoniin, joten sitä voidaan käyttää siloittamiseen vastaavasti mitä asetonia ABS:n kanssa. Tämän kemikaalin käyttöä ei kuitenkaan suositella sen turvallisuusluokitusten vuoksi.