Julkaistu , julkaisija

Formlabs - User Summit 2019

 

FORMLABS USER SUMMIT 2019 - UUDET TUOTTEET FORM 3, FORM 3L JA FUSE

Kävimme tutustumassa Formlabsin järjestämässä User Summitissa uutuuksiin ja yhtiön kuulumisiin. Kaksipäiväinen ja hyvin organisoitu tapahtuma järjestettiin Berliinissä Formlabsin “Funkhaus” tiloissa. Tapahtuman anti oli kattava ja väkeä paikalle oli kokoontunut ympäri euroopan.

KUVA 1. Formlabs Form 3L ja Altti Sairanen

Pääpaino meidän osaltamme tapahtumassa oli uusiin laitteistoihin tutustuminen ja verkostoituminen sekä erityisesti luottamuksen kasvattaminen yhtiötä kohtaan. Erittäin nopean kasvun seurauksena Formlabs ei välttynyt takaiskuilta. Yli 50 000 toimitettu Form 2 -laitteistoa laittoi organisaatioon “hieman” liikettä. Tilanne on nyt rauhoittunut. Virheistä on opittu. Vahva usko toimintaan on palautunut.

 

Formlabs Form 3

Kone julkaistiin huhtikuussa Q2/2019:n alkajaisiksi. Yhtiö pääsi toimittamaan ensimmäisiä koneitaan aikataulussa, mutta tuotannon skaalauksessa saavutetun ennakkomyynnin suhteen tuli ongelmia. Tuotetta on päästy nyt toimittamaan ja konetta on saatavilla pian myös varastotuotteena. Käyttäjät ovat ympäri maailmaa antaneet koneen laadusta ja käyttövarmuudesta hyvää palautetta. Samaan on myös meidän yhdyttävä.

Lue Formlabs Form 3 käyttöönotto

 

Form 3L ja SLS-tekniikan Fuse

Tapahtumassa oli nähtävillä kummallakin laitteella valmistettuja kappaleita ja itse laitteistot. Formlabsin tuotekehitys esitteli laitteita uskottavasti. Mekaaniset ratkaisut ja kokoonpano vaikuttivat luotettavilta ja valmiilta siirtymiseen kohti tuotantovaihetta.

Ensimmäiset BETA-laitteistot on jo toimitettu ja viimeisiä parannuksia tehdään. Kummankin laitteistojen virallisten tuotantoversioiden toimitusajaksi luvataan 2020 puolen välin jälkeen eli Q3/2020. Aikatauluna tämä vaikuttaa hyvin realisistiseltä. Jos olette kiinnostuneita näistä laitteista kannattaa olla suoraan yhteydessä meidän asiakaspalveluun.

KUVA 2. Form 3L tulosteita

KUVA 3, 4 ja 5. Fuse SLS-tulosteita

 

Formlabs complete package

Säästä hankkimalla kerralla työtä tehostavat oheislaitteet (cure, wash) sekä turvaa tuotantosi jatkuminen kahden vuoden huolto-ohjelmalla.

KUVA 6. Laite- ja palvelukokonaisuudet
 

Ystävällisin terveisin,

Jarkko Lohilahti
CEO, Founder - Maker3D

 

Kommentit: 0
Lisätietoja:: Form, Formlabs, Fuse, LFS, SLA, SLS, user summit

Vain rekisteröidyt käyttäjät voivat jättää kommentteja.
Kirjaudu sisään ja jätä kommentti Rekisteröidy heti