Kuinka päästä alkuun 3D-tulostamisessa

 

Miksi valita juuri 3D-tulostus?

3D-tulostus eli materiaalia lisäävä valmistustekniikka on nopea ja edullinen valmistustapa. 3D-tulostamalla pääset testaamaan ideaasi nopeasti, voit valmistaa yksittaiskappaleita tai jopa sarjaa. Parhaimillaan teknologian edut tulevat esiin muodoissa, joita ei voi muilla valmistusmenetelmillä valmistaa.

3D-tulostus on kasvanut ja kehittynyt valmistusmenetelmäksi perinteisten valmistekniikoiden väliin. Teknologia, materiaalit ja sovellutuskohteet kehittyvät nyt nopeasti. Älä jää junasta.

3D-tulostimen valinta

Suosittelemme ennen tulostimen hankintaa miettimään laitteiston käyttökohdetta, haluttuja tulostusmateriaaleja, hankinnan budjettia ja onko tulostimelle todellista tarvetta? Tämä jälkeen parhaiten pääset eteenpäin kun soitat numeroon +358 10 235 5140 tai laitat meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@3d-tulostus.fi

Tarjoamme laitteistojen ympärille huolto-, tuki-, asennus- ja käyttöönottopalvelut. Maksuttomaan tukipalvelumme toimii soittamalla +358102355140. Ongelmatilanteiden selvittämiseen käytämme Ticket -järjestelmää. Tukemme on käytössäsi laitteen koko elinkaaren ajan.

Tilaa esimerkkitulostus

Yhteydenottopyyntö

Verkkokaupassamme on seuraavia eri tulostusmenetelmiä käyttäviä laitteistoja 

- Nesteestä kovettava - Stereolitografia (SLA)

- Sulasta jähmettävä - Fused deposition modelling (FDM) / Fused filament fabrication (FFF)

- Jauheesta sintraava - Lasersintraus (SLS)

Edustuksemme kärjessä on premium tason desktop -laitteistot, jotka ovat alan kuumimpia bärndejä. Edustamamme laitteistot ovat huolella valittuja. Toimittamamme laitteistot ovat todistetusti tärkeitä työvälineita asiakkaidemme jokapäiväisessä työskentelyssä monialaisesti. Laitteistotoimituksia on kertynyt jo yli 1 000 kpl. Ultimaker on Suomen suosituin yhteiskäyttötulostin. Voit käydä tutustumassa yhteiskäyttöön esimerkiksi Oodissa.

Investoi 3D-tulostin, laske kuinka nopeasti se maksaa itsensä takaisin. 

Ultimaker ROI - https://ultimaker.com/learn/the-roi-of-3d-printing

Formlabs ROI - https://formlabs.com/roi/

Toimittamiemme laitteistojen esimerkkisovellutuskohteita 

  • Prototyyppien valmistamien tuotekehityksessä
  • Hammaslääketieteen työkalut
  • Kirurgiset leikkaustyökalut
  • Lopputuotevalmistus
  • Työkalu- ja varaosavalmistus
  • Taide-esineet
  • Opetuksen apuvälineenä
  • Kirjastojen yhteiskäytösä olevat tulostuspisteet

 

Tulostusmateriaalit

 

Kaupassamme on runsaasti eri materiaaleja eri käyttökohteisiin. Materiaalit ovat pääasiassa polymeerejä, mutta laitteistoilamme on mahdollista valmistaa myös metallia ja keraamia. Voit kysyä näistäkin aplikaatioista lisää.

Olemme BASF:n 3D-tulostusmateriaalien kehitysyhteystyökumppani Suomessa. Vastaamme materiaalien toimituksesta. Yhtiön materiaalivalikoima on laaja ja kattaa laajasti erilaiset tarpeet asiakasrajapinnassa. Ison talon 3D-tulostuksen ympärille kokoama tiimi on ketterä ja avoin. 

 

Maksuttomia 3D-mallinnusohjelmia

 

Autodesk

Autodeskillä on laaja valikoima erinäisiin tarkoutuksiin tuotteistettuja 3D-ohjelmia. Osa sovelluksista on kokeiltavisssa suoraan selaimella (vaatii WebGL:ää tukevan selaimen). 

Tinkercad

Tinkercad: Selaimessa toimiva aloittelijan 3d-mallinnusohjelma

Fusion 360

Fusion 360: Tarkempaan 3D-mallinnukseen. Opiskelijoille, opettajille, henkilökohtaiseen ja pienten yritysten(alle 100k $ liikevaihto) käyttöön ilmainen)

Meshmixer

Meshmixer: Pintamallien tekemiseen ja muokkaamiseen

SketchUp make/pro

SketchUp on alunperin Googlen projektina lähtenyt 3D-mallinusohjelma, jolla pystyttiin luomaan helposti rakennusten 3D-malleja Google Maps:iin. Myöhemmin Trimble osti SketchUpin Googlelta. Nykyisin SketchUp:sta on tarjolla kaksi versiota, ilmainen Make ja maksullinen Pro versio. SketshUp:n lisäksi tarvitset STL-liitännäisen, jotta saat mallista stl-tiedoston.

Kotisivu: www.sketchup.com

Opetusvideot (englanninkielinen)

STL-liitännäinen: sketchup-stl

OpenSCAD

Koodarin valinta. OpenSCAD:lla 3D-mallit luodaan kirjoittamalla yksinkertaista koodia. Primitiivejä yhdistellään loogisilla operaatiolla ja aikaansaadaan monimutkainen kappale. OpenSCAD:n vahvuudet on parametroitavuus ja toistorakenteet. Esimerkiksi 100 erikokoista kappaletta saadaan helposti muutamalla rivillä koodia, tai monimutkainenkin malli säädettyä erikokoiseksi vaihtamalla parametrien arvoja.

Kotisivu: http://www.openscad.org

Linkki dokumentaatioon

Blender

3D-grafiikan yleistyökalu, jolla voidaan luoda myös tulostettavat 3D-mallit. Blenderin ominaisuuskirjo on valtava ja sitä on käytetty mm. useiden 3D-mallinnettujen elokuvien tekemisessä. Ohjelman ominaisuuksien takia Blenderin käyttöliittymä voi tuntua aluksi sekavalta, sen saa kumminkin muokattua mieleiseksensä. Blenderi onkin sopiva ohjelma 3D-mallinuksen harrastajalle, kumminkin ensikertalaisten kannattaa tutustua 3D-mallinukseen jonkin yksinkertaisemman ohjelman avulla. Blender on avoimen lähdekoodin sovellus, joten se on ja pysyy aina ilmaisena.

Kotisivu: http://www.blender.org

Linkki opetusvideoihin

Ladattavia 3D-malleja

 

YouMagine

Käyttäjäystävällinen 3D-mallikirjasto mikä tarjoaa mahdollisuuden ladata ja jakaa 3D-malleja stl-muodossa.

Linkki: https://www.youmagine.com/

MyMiniFactory

MyMiniFactory on myös yhteisöllinen 3D-mallisivusto. 

Linkki: http://www.myminifactory.com

SketchUp 3DWareHouse

SketchUp 3D-mallien sivusto. Täällä löytyy SketchUp ohjelmalla aukeavat 3D-mallit.

Linkki: https://3dwarehouse.sketchup.com