Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Uutiset


1 - 10 / 409 tuloksesta
Julkaistu , julkaisija

Formlabs tuoteuutuudet: Polypropeenijauhe Fuse 1+ tulostimelle ja Resin Pump System Form 3 sarjan tulostimille

Optimized_For_Web_JPEG-Formlabs_Polypropylene_Powder_2023_034

Formlabs julkaisi uusia tuotteita, joiden avulla voit avata uusia käyttömahdollisuuksia Fuse 1+ SLS tulostimelle, sekä tehostaa Form 3 sarjan koneiden tuotantotehoa.

 

Formlabs Resin Pump System

Formlabsin uusi Resin Pump System mahdollistaa suurempien 5L hartsikanistereiden käytön Form 3 sarjan tulostimilla. Järjestelmä mahdollistaa jatkuvamman sarjatuotannon Form Auto kanssa, sujuvamman käytön 3L tulostimien kanssa, sekä parantaa tehokkuutta myös pienempien Form 3 tulostimien kanssa vähentämällä hartsikasettien vaihtoja. Käyttämällä suurempia hartsikanistereita, säästät rahaa materiaalikustannuksissa, sekä vähennät pienemmistä hartsikaseteista syntyvää muovijätettä 86%.

Linkki tuotesivulle

 

Formlabs Polypropeenijauhe Fuse 1+ tulostimelle

Kauan odotettu polypropeenimateriaali on nyt saatavilla Fuse 1+ tulostimille. Polypropeeni tarjoaa erinomaisen kemikaalinkeston, se on joustavaa ja kestää hyvin toistuvaa taivutusta. Polypropeeni on kevyt ja korkean sitkeyden omaava, mikä tekee siitä ihanteellisen vaativiin ympäristöihin. Polypropeenijauheesta tulostetut osat ovat myös vesitiiviitä ilman erityistä jälkikäsittelyä, sekä ovat hitsattavissa toisiinsa. 

Materiaali soveltuu erinomaisesti pakkausprototyyppien, vesitiiviiden kotelojen, autojen sisäosien, ortoosien ja proteesien, sekä vahvojen ja kemiallisesti kestävien kiinnikkeiden, työkalujen ja jigien valmistukseen.

Linkki tuotesivulle

PolypropylenePowder_GIF_ShampooBottle01

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Formlabs Open Platform

formlabs-maker3d

Formlabs tiedotti syyskuussa julkaisevansa avoimen Open Platform -alustan, joka on tarkoitettu Form 3 -tuoteperheen 3D-tulostimille. Valmistajan tavoitteena on löytää “avoimen ajattelutavan” avulla entistä laajempia käyttöalueita Form 3 -tulostimien käyttäjille.

Open Platform -alusta avaa kolmannen osapuolen hartsit, tuo saataville vapaat säätöparametrit sekä mahdollistaa minkä tahansa 405 nm:n aallonpituuden fotopolymeerin testaamisen laitteistossa. Näiden lisäksi tarjolla on määräalennuksia suurille hartsierille. 

Open Platformin tulee sisältämään:

  • Kolmannen osapuolen sertifioidut hartsit, joita on pian mahdollista käyttää Form 3 -sukupolven laitteistoilla. Tulostusasetukset uusille materiaaleille tulevat käyttöön maksutta. 

  • Formlabs:n Preform -ohjelmiston uusimmassa versiossa on tullut mahdollisuus muuttaa tulostusasetuksia, jotka säätelevät esimerkiksi valotusta, kerrosten korkeutta, resoluutiota, skaalausta, kuumennusta, pyyhkimistä ja kerrosten välistä liikettä

  • Avoin lisenssi (Open Material Licence) materiaaleille on saatavilla Q1/2024 alussa, joka antaa mahdollisuuden tulostaa millä tahansa 405 nm:n fotopolymeeri-hartsilla Form 3 -sukupolven tulostimissa. Lisenssi hankintaan tulostimelle kertaluonteisena maksuna, jonka summan ilmoitamme myöhemmin. Tämä on erittäin toivottu ominaisuus tutkijoiden, tulostusmateriaaleja kehittävien sekä tulostinta tuotannossa käyttävien asiakkaiden keskuudessa. 

Open-platform-webinar-on-demand-banner
Kuva 1. Formlabs:n Open Platform -webinaarissa käydään läpi uudet ominaisuudet ja tutustutaan niiden käyttämiseen. 

Formlabs Form 3+ kaupassa. Huom uusi päivitetty hinta 2 399 €

Formlabs Open Platform ja hartsien valmistus SLA-tekniikalla

SLA-tekniikkaa käytetään yleisimmin kun halutaan kappaleelle korkeat yksityiskohdat tai sileä pinnanlaatu. SLA-menetelmää käytetään myös yhä enemmän massatuotannossa, jotka voivat olla esimerkiksi lääketieteellisiä sovellutuksia, joihin löytyy hyvä materiaalivalikoima. Lääketieteelliseen käyttöön kehitettyjen materiaalien lisäksi Formlabs on kyennyt tuomaan markkinoille korkean suorituskyvyn materiaaleja, joilla on hyvä tarkkuus ja mekaaninen lujuus (esim. Rigid 10k ja PU-materiaalit). 

Kuva 2. Mikä 3D-tulostustekniikka on kustannustehokkain? Sculpteo:n vuosiraportin 8.painoksessa (The State of 3D Printing 2022) tehtyyn kyselyyn vastanneiden mukaan FDM-tekniikka on kustannustehokkain.

Maker3D:llä hankkimani näkökulman (liki 2000 laitetta toimitettu) kautta olen havainnut, että asiakkaamme ovat kyenneet löytämään SLA-menetelmälle sovellutuskohteita, jotka tuottavat tyypillisesti FDM- tai SLS-tekniikoiden sovellutuksia suuremman jalostusarvon. Tämä on syntynyt vaikka materiaalit ovat selvästi termoplastisia ja pulvereita korkeampia hinnaltaan.

Uskon, että Formlabs Open Platform on aloittanut kilpailun, jonka lopputuloksena tulemme näkemään materiaaleja, joista emme juuri nyt uskalla edes unelmoida. Kehitystahti kun mitä todennäköisimmin tulee vain kiihtymään, niin että seuraavan kymmenen vuoden aikana tapahtuu enemmän, kuin koko 3D-alan historiassa. Tässä vaikuttaisi olevan saumaa/virtaavan kassan tuoksua, jota kannattaa tarkastella tarkemmin. 

Ystävällisin terveisin,

Jarkko Lohilahti

CEO, Founder - Maker3D

 
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Biggest 3D printing farm in Finland Aalto University's Innovative Workshop

Suomen suurin 3D-tulostuksen työpaja on Espoon Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoululla, jossa on käytössä yhteensä 35 kappaletta UltiMaker 3D-tulostimia (UltiMaker 2+Connect ja UltiMaker S7) . 3D-tulostusalalla tällaisesta yksiköstä käytetään nimitystä “farmi”. Tässä kirjoituksessa tutustumme tämän farmin/työpajan toimintaan, sen monipuolisiin sovelluksiin ja miten 3D-tulostuksen vaikutukseen yleisesti Aalto-yliopistossa. Tätä asiakastarinaa varten tapasimme Aallolla työpajan vastuuhenkilön Hector Velasquezin (Teollinen muotoilija, 3D Print Workshop Master - Aalto University).

Aalto-yliopiston 3D-tulostukseen keskittyneen työpajan ydinajatuksena on yhdistää perinteisten ja digitaalisten valmistustekniikoiden parhaat puolet. Tutustumalla 3D-tulostukseen sekä tekniikan sovellutukseen ja yhdistämällä niitä esimerkiksi muotti- ja keramiikkatuotteiden valmistusprosesseihin, opiskelijoiden on mahdollista kehittää luovuuttaan ja edistää uudenaikaista näkökulmaa suunnittelutöiden toteuttamiseksi. Moni tämän päivän uusista (ns.nousevista) suunnittelijoista on käynyt tämän polun.

IMG_4727
Kuva: Wenla Nwajei

Aalto-yliopiston yhteistyö UltiMakerin kanssa on ollut merkittävä tekijä opiskelijoiden luovuuden kehittämisessä, joka on edesauttanut uusien innovaatioiden syntymistä. UltiMakerin helppokäyttöiset laitteistot ja ohjelmisto pitävät 3D-tulostusprosessin käyttäjäystävällisenä, joka tukee erinomaisesti opiskelijoiden ideoiden muuttamista konkreettisiksi kappaleiksi. Työpajan fiilis ja toimintatapa on rakennettu oppimisympäristöltään dynaamiseksi ja stimuloivaksi, joka auttaa opiskelijoita omaksumaan asiantuntemusta tulostustekniikasta osaamistasosta riippumatta. Vierailunkin aikana paikalla kävi useita opiskelijoita jatkamassa tulostustöitään.

Työpajalla opiskelijoilla on myös käytössä monipuolinen materiaalivalikoima. Kaikista yleisin käytetty materiaali on helppokäyttöinen PLA, mutta esimerkiksi teolliseen käyttöön suunniteltua TPU-materiaali käytetään usein. TPU:sta opiskelija oli valmistanut käyttöön soveltuvat kengät. UltiMakerin avoimuus ja yhteistyö materiaalivalmistajien kanssa on kasvattanut materiaalivalikoiman valtavaksi. 

Lue lisää materiaaleista

maker3d-ultimaker-aaltouniversity

Aalto-yliopiston 3D-tulostuksen työpaja on monitieteinen tila, jossa esimerkiksi muoti-, arkkitehtuuri- ja tuotemuotoilu -opiskelijat pääsevät työskentelemään yhdessä ja käyttämään UltiMaker 3D-tulostimia omien ideoidensa toteuttamiseksi. Työpajan monitieteinen yhteistyö luo vilkasta ajatustenvaihtoa opiskelijoiden kesken ja edistää innovaatioita kehittymistä.

Aalto-yliopistolla on tunnistettu hyvin koulutuksen tärkeys, jotta 3D-tulostuksen potentiaalia voitaisiin hyödyntää mahdollisimman laajasti. 3D-tulostuksen työpajalla oppiminen toteutetaan käytännönläheisesti. Opiskelijat voivat omatoimisesti suunnitella ja valmistaa tulostettavia kappaleita ja päästä seuraamaan prosessia alusta loppuun asti. Opiskelija on itse vastuussa tulosteensa onnistumisesta. Myös haastavien ja monimutkaisten 3D-tulostusprojektien toteuttamiseen pajalla tarjotaan valmiudet.

Aalto-yliopiston 3D-tulostuksen työpajalla on osoitettu olevan vahva vaikutus opiskelijoiden innovaatioiden kehittymiseen sekä luovaan oppimisen. Aallolla on yleisestikin panostettu 3D-tulostuksen tutkimiseen ja koulutukseen, joka on tehnyt laitoksesta myös 3D-tulostusalalla merkittävän toimijan maailmassa. Tieto, taito ja teknologiat kun yhdistetään kehittyviin opiskelijoihin, menestymisen mahdollisuudet ovat rajattomat.

Ystävällisin terveisin,

Jarkko Lohilahti

CEO, Founder - Maker3D

jarkko.lohilahti@maker3d.fi

0400 565 641

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Huomio! UltiMaker –ohjelmistopäivitys tuplaa S-sarjan tulostimien nopeuden

Ultimaker-Speed-updates-hero-no-text 

Uusimman UltiMaker -ohjelmistopäivityksen julkaisun (lataa Cura 5.5 beta) myötä S-sarjan tulostusnopeus on kasvanut, valmistettavien mallien asetteluun on tullut parannuksia sekä ohjelmistoon on tullut tarjolle uusia laajennusominaisuuksia.  

Lue lisää päivityksistä laitevalmistajan sivuilta

Uusi_Cura_5.5

Kuva 1. Ohjelmistopäivitys on nopeuttanut tulostustyötä huomattavasti. Tulosteet on nyt mahdollista saada valmiiksi jopa puolet nopeammin kuin aiemmin, ilman luotettavuuden tai laadun heikkenemistä. 

Juuri julkaistu päivitys on jälleen hieno osoitus laitevalmistajan kehitystyöstä ja sen periaatteista. Vanhoja asiakkaita ei unohdeta; jo valmistettuja laitteita parannetaan jatkuvasti ja uusien julkaisujen testausvaiheet on toteutettu huolellisesti. Lopputuloksena kestävät, monipuoliset ja luotettavat 3D-tulostimet. Asiakkaiden on helppo olla tyytyväisiä. 

Lue UltiMaker uutiskirje Q4/2023

Ystävällisin terveisin, 

Jarkko - Maker3D

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

UltiMaker uutiskirje Q4/2023 - Uusi tulostin, materiaali ja kampanjat!

Uutiskirje_Q4_2023

Vuoden 2023 viimeiselle neljännekselle lähdemme innoissamme yhdessä UltiMakerin kanssa. Tässä uutiskirjeessä tiedotamme käynnissä olevista kampanjoista (voimassa 31.12.2023), uuden UltiMaker Method XL 3D-tulostimen julkaisusta sekä ohjeistuksella uuden PET CF -materiaalin lämpökäsittelyyn. 

UltiMaker kampanjat

Käynnissä olevat kampanjat

Kasasimme UltiMakerin S-sarjan eli valkoisen linjan 3D-tulostimista aloituspaketteja. Paketin hankinta oikeuttaa alennukseen.

UltiMaker S-sarjaan (valkoinen linja) kuuluu seuraavat 3D-tulostimet:

  • UltiMaker S3
  • UltiMaker S5
  • UltiMaker S7
  • UltiMaker S7 Pro Bundle

Aloituspaketit kaupassa

3D-tulostus.fi -kaupastamme löytyvien pakettien lisäksi tarjolla on erikseen hankittavia huolto- tuki- ja koulutuspalveluita. Esimerkiksi asennus- ja käyttökoulutus on erittäin suosittu. Kysy lisää.

UltiMaker Method XL

Uusi UltiMaker Method XL

Julkaisemme uuden UltiMaker Method XL 3D-tulostimen yhdessä laitevalmistajan edustajan kanssa Teknologia 23 -messuilla. Uusi 3D-tulostin mahdollistaa suuret ja tarkat 3D-tulostimet sekä tuo saataville uusia tulostusmateriaaleja. Messut järjestetään 7-9.11.2023 Helsingissä.

UltiMaker Method XL laitevalmistajan sivuilta

UltiMaker_PET_CF_annealing

Uuden PET CF -materiaalin lämpökäsittely 

Ultimaker PET CF on korkean suorituskyvyn hiilikuituvahvisteinen materiaali UltiMaker S-sarjan 3D-tulostimiin. Se soveltuu laajasti eri käyttökohteisiin hyvien mekaanisten ja kemikaalinkeston ansiosta. Materiaalia on mahdollista lämpökäsitellä, joka kasvattaa esimerkiksi tulostettujen lämpötilan kestoksi jopa yli 180 astetta.

Ohjeistus materiaalin lämpökäsittelyyn

Katso myös UltiMaker PET CF Expansion Kit, joka sisältää kaiken tarvittavan komposiittimateriaalien tulostamiseen UltiMaker S-sarjan 3D-tulostimilla.

Lisäkysymyksiä voi esittää numeroon 010 2355 140 tai asiakaspalvelu@3d-tulostus.fi.

Palataan asiaan.

Ystävällisin terveisin, 

Toimitus - Maker3D

 
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Formlabs 3D-tulostustuotteiden uudet hinnat ja ominaisuudet

Formlabs_uudet_hinnat_ja_ominaisuudet

Formlabs Fuse 1+ 30W SLS 3D-tulostin -  Uusi ja edullisempi aloituspaketti

Formlabs on tehnyt pysyvän hinnanalennuksen Fuse 1+ 30W SLS 3D-tulostimen aloituspakettiin. Nykyisin pakettiin kuuluu myös Depowdering Kit, jonka ansiosta Formlabs SLS-tulostin on mahdollista ottaa käyttöön entistä edullisemmin.

Uusi hinta: 23 899 €

Lue lisää tuotesivulta

Fuse_depowdering_kit__

Formlabs Fuse Depowdering Kit

Depowdering Kit on suunniteltu erityisesti Formlabsin SLS-tulostimille. Se mahdollistaa tulostusmateriaalin kierrätyksen ja tulosteiden puhdistamisen ilman erillistä Fuse Sift -laitteistoa.

Hinta: 959 €

Lue lisää tuotesivulta

Optimized_For_Web_PNG-Formlabs_FUSE_1_30W_Printer_29

Tehdaskunnostetut Fuse 1 SLS 3D-tulostimet nyt saatavilla

Formlabs on tuonut tarjolle myös tehdaskunnostettuja Fuse 1 SLS 3D-tulostimia huomattavasti Fuse 1+ 30W -tulostinta edullisemmin. Pakettiin sisältyy myös Depowdering Kit.

Hinta: 17 199 €

Lue lisää tuotesivulta

Optimized_For_Web_JPEG-Formlabs_2023_Silicone_40A_033

Formlabs Silicone 40A

Uusi silikomateriaali tarjoaa uusia ja paranneltuja ominaisuuksia aiempiin elastisiin materiaaleihin nähden. Materiaali on sisällöltään puhdasta (100%) silikonia.

Hinta: 339 €

Lue lisää tuotesivulta

Optimized_For_Web_JPEG-Formlabs_2023_Alumina_4N_012

Formlabs Alumina 4N

Formlabs Alumina 4N on tekninen keraamihartsi, josta valmistetut kappaleet ovat 99.99% puhdasta alumiinioksidia.

Hinta: 1 249 €

Lue lisää tuotesivulta

Optimized_For_Web_JPEG-01302023_dental_screen_WHATS_NEW_075_V2

Formlabs Form 3 - Uusi hinta ja Open Platform

Formlabs on pudottanut supersuositun Form 3+ -tulostimen hintaa. Monipuolinen ja erittäin luotettava tulostin nyt edullisesti!

Hinta: 2 399 €

Lue lisää tuotesivulta

Huom! Uudet tarjouspaketit oppilaitoksille - Tehdaskunnostetut Form 3 ja Form 3L nyt yhteishintaan 4 699 €.

Lue lisää tuotesivulta

Formlabs on ilmoittanut lisäksi tuovansa markkinoille Open Platform -konseptin. Uusi julkaisu tulee mahdollistamaan minkä tahansa 405 nm aallonpituuden tulostusmateriaalin käyttämisen Form 3 -sarjan laitteistoilla. Tuleva päivitys tuo myös tulostusparametrien säätömahdollisuuden.

Lue lisää valmistajan sivuilta

Lisätietojen saamiseksi tai lisäkysymysten esittämiseksi voit ottaa yhteyttä myös suoraan Formlabsiin puhelinnumerolla (08-55 11 57 50).

Heräsikö kiinnostus? Soita 010 2355 140 tai lähetä meiliä asiakaspalvelu@3d-tulostus.fi

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Formlabs Fuse 1+30W ja huollon asiantuntijan mietteet

 

Formlabs_Fuse_Support_SpecialistKokemuksia Formlabs Fuse 1+ 30W:stä, käyttö ja huolto

Hernesaaren demokone vaihtui loppuvuodesta 2022 uudistettuun Fuse 1+ 30W -malliin, mutta miten laite on toiminut? Ohessa joitain kokemuksia.

Ulkoisesti Fuse 1+ erottuu edeltäjästään vain jauhesiilon koteloinnin mustalla värillä, koneen takana taas poistoilma-aukon tilalla on liitäntä typpikaasulle. Lisäksi jauheiden mukana tulevien krediittikorttien lukija on siirretty IR-sensorin luukun sisältä koneen oikealle kyljelle siilon etupuolelle. Todelliset muutokset ovatkin pellin alla kuten aiemmassa aiheeseen liittyvässä artikkelissa totesin.

Käyttäjän kannalta Fuse 1+ ei eroa käytännössä mitenkään Fuse 1:stä, ainakin jos käytetään perusmateriaalia eli PA12:ta. Suurin ero on koneen tulostusnopeudessa, jossa ero edeltäjään on melko huima. Kolminkertainen laserteho mahdollistaa täyden päkin tulostamisen vajaassa vuorokaudessa. Hieman monimutkaisemmaksi prosessi menee, mikäli tulostetaan PA11-pohjaisia materiaaleja typpikaasun kanssa, mutta olennaisin homma on sopivan typpigeneraattorin hankinta ja kytkeminen. Sitten vain säädetään Fuse 1+:n IR-sensoriluukun alla olevasta paineensäätimestä virtaus kohdalleen, kone opastaa tässäkin toimenpiteessä.  

Oikein varustettua Fuse 1+aa voikin jo ihan hyvällä syyllä sanoa tuotantokoneeksi, työkierron nopeuttamiseksi kammioita olisi hyvä olla 1 ”ylimääräinen” eli 2 kammiota yhdellä koneella ja 3 kahdella. Sama pätee myös optisiin kasetteihin, joiden puhdistus voi välillä olla aikaa vievää. Varsinkin pidempään käytössä olleeseen kasettiin alkaa kertyä ”nokea” joka ei poistu ilman sopivaa pesuainetta. Tähän liittyen vielä pari sanaa Alconox Precision Cleaner-pesuaineesta jota Formlabs suosittelee kasettien ”raskaspesuun.” Ko. Aine tulee jauheena joka pitää sekoittaa tislattuun veteen suhteessa 1:100 (paino%). Ikävänä huomiona valmis Alconox-liuos vanhenee parissa viikossa, joten sitä ei kannata sekoittaa kerralla enempää kuin mitä työhön tarvitsee. Pienenä vinkkinä Fuse 1+:n mukana tuleva annostelupullo vetää 2 dl vettä, eli tähän menisi 2 g jauhetta. Näin pienien määrien mittaaminen edellyttää jo tarkkuusvaakaa jota ei välttämättä ihan joka paikasta löydy. Itse olemmekin korvanneet Alconoxin lievästi emäksisellä yleispuhdistusaineella (Kiilto Pro Vieno). 

Tähän mennessä kone ei ole vaatinut mitään erityisiä toimenpiteitä normaalien puhdistusten ja tarkistusten lisäksi (ajettu jo +1000h), joten huollon näkökulmasta kone on ollut loistava. Kunhan vain käyttäjät pitävät huolta laitteistosta. 

Ystävällisin terveisin,

Aleksis Lehtonen

Support Specialist - Maker3D

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Mayku Multiplier - Uudet tekniset materiaalit ja materiaalikokeilut

Mayku pitää lupaustensa mukaisesti hyvää tahtia yllä tuotekehityksessään. Sen lisäksi että yhtiö hakee ja löytää Multiplier -painemuovaimelleen kontaktipintaa korkeakouluista omalla paketillaan, uusi firmis tuo mukanaan sekä tanakammat tekniset materiaalit (ABS, PMMA ja UHMW) että mahdollisuuden luoda omia custom-profiileja joko Maykun omien materiaalien kanssa sovellettavaksi – tai aivan uusille materiaaleille ja/tai paksuuksille.

Kuva 1. Mayku Multiplier -painemuovaimen aihio.

Tämä on odotettu lisä, sillä vaikka ensijulkaisun materiaalivalikoima oli ihan mielenkiintoinen ja hyvinkin toimiva, Maykun demot tulevista mahdollisuuksista ja näppituntuma itse laitteeseen saivat ohuet PETG, EVA ja HIPS -arkit tuntumaan hieman arkipäiväiseltä välivaiheelta, että ammutaan tykillä kärpäsiä. No, se asia muuttui nyt.

Lisäksi Mayku on kehittänyt tukimateriaalia auttamaan polun alkuun uuden tekniikan kanssa ja tulossa on myös palvelu jossa voi tsekkauttaa sapluunansa asiantuntijalla ennen kuin alkaa tulostamaan, tai jos muovaus on mennyt pieleen. Tuki onkin ihan tarpeen, sillä vaikka asia itsessään on hyvin yksinkertainen, hyvän sapluunan suunnittelussa on useampi asia jotka on syytä huomioida. Eri materiaalit irtoavat eri tavalla kappaleen pinnasta, väistyvälle ilmalle pitää olla tiensä ulos, ja se voima, jestas se voima… Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, Maykun tuki ja henkilökohtaiset kartoitukset ovat ensiluokkaisia, ainakin toistaiseksi. Tähän junaan nouseminen on jännittävää, mutta pelottavaa se ei ole. 

 

Kuva 2. Tässä vaiheessa artikkeli kerrottakoon, että jutun kuvat ovat vanhan rikkoutuneen mallin mukaan Maker3D:llä testinä tehdystä veneen ruorikulmaosoittimen suojasta.

Muotit on tehty Maykun ohjeiden mukaisesti muutamin poikkeuksin; resiinitulostimen (Form 3) High Temp- materiaali oli tekohetkellä vähissä joten muotin kaulus tulostettiin nylonista filamenttitulostimella (UltiMaker S5), molemmat perusasetuksin Maykun ohjeistamilla infilleillä. Hyvä tuli. Myös muotin syvyys oli hieman suosituksia (max. 2/3 aukon leveydestä) suurempi. Hyvä tuli siitäkin. Muovaus tehtiin perusasetuksin. Ensimmäinen versio tehtiin ilman mitään jälkityöstöä muotille, jolloin tulostuskerrokset jäivät jonkun verran näkyviin. Lopulliseen versioon vesihiottiin muotin relevanttia osaa käsin reilu vartti mikä näytti riittävän. Selkeästi isoin työ prosessissa oli leikata malli irti kalvosta siististi. Se tehtiin Dremelillä. Koska kyseessä oli yksittäiskappale, leikkaus tapahtui käsipelillä silmämääräisesti. Isomman sarjan ollessa kyseessä Maykulta löytyy vinkkejä leikkuutekniikoihin ja niihin soveltuviin ohjausratkaisuihin.