Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Uutiset


1 - 10 / 418 tuloksesta
Julkaistu , julkaisija

Live-webinaari - Opi, miten Audi Sport hyödyntää UltiMakerin ja trincklen tuotteita

Sovellus

Lue asiakastarina valmistajan sivuilta

Liity yhdessä meidän kanssa seuraamaan Audi Sportin, trincklen ja UltiMakerin asiantuntijoiden live-keskustelua tuotannon työkalujen valmistamisesta 3D-tulostamalla.

Webinaari järjestetään 26. kesäkuuta 2024 klo 17:00.

Asiantuntijat:

Waldemar Hirsch, Head of Production Control at Audi Sport
Ole von Seelen, Chief Commercial Officer at trinckle 3D
Johann Ebermann, Senior Application Engineer at UltiMaker
 

Aiheet:

● Kuinka Audi on hyödyntänyt 3D-tulostusta pienentämällä kustannuksia ja lyhentämällä toimitusaikoja
● Kuinka UltiMaker ja trinckle vastaavat additiivisen valmistuksen työnkulun haasteisiin
● Q&A-istunto Audi Sportin Waldemar Hirschin kanssa

Rekisteröidy webinaariin

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Formlabs Open Material License

Avoimet materiaalit

Formlabs on julkaissut päivityksen PreForm-ohjelmistoon (versio 3.37.0), joka tarjoaa uusia mahdollisuuksia 3D-tulostukseen. Uuden Open Material License (OML) -lisenssin avulla käyttäjät voivat kokeilla muiden valmistajien hartseja Form 3 -sarjan tulostimilla. Lisäksi päivitetty Print Settings Editor mahdollistaa jatkossa myös uuden Form 4- ja Form 4B -tulostimien käyttäjille mahdollisuuden vaikuttaa tulostusparametreihin.

Lue lisää Formlabsin blogista.

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Uutiskirje Q2/2024

UutiskirjeQ22024

Olemme innoissamme esitelläksemme kesän 2024 uutuudet! Valikoimaamme on saapunut useita uusia tuotteita ja tarjouksia, joista mainittakoon:

 • Uudet 3D-tulostinmallit: Päivitetyt mallit paremmilla tulostusnopeuksilla ja tarkkuuksilla.
 • Erikoistarjoukset: Kesäalennukset valikoiduista filamenteista ja lisävarusteista.
 • Tapahtumat ja kilpailut: Osallistu kesän aikana järjestettäviin 3D-tulostuskilpailuihin ja voita mahtavia palkintoja.

Pysy kuulolla, sillä lisää jännittäviä uutisia on tulossa!

Lisätietoja ja yksityiskohdat löydät uutiskirjeestä.

Tervetuloa tutustumaan ja hyödyntämään kesän parhaat 3D-tulostustarjoukset!

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

UltiMaker Factor 4 live-esittely

factor-4-live-demo/

Katso webinaarin tallenne! Tässä webinaarissa pitkäaikainen partnerimme UltiMaker esittelee uuden teollisuustason 3D-tulostimensa, joka kantaa nimeä UltiMaker Factor 4. Kone on suunniteltu valmistamaan kriittisiä työkaluja ja komponentteja tuotantoon; nimensä mukaan suoraan tehtaan lattialta.

UltiMaker Factor 4 ja sen tärkeimmät ominaisuudet:

 • Suorakäyttöinen kaksoisekstruusio

 • Uusi tulostuspään lämpötila-alue mahdollistaa jopa 350 °C lämpötilan

 • Automaattinen materiaalinkäsittelyasema

 • Sisäinen tulostusprosessin raportointi 

 • Kammion lämmitys 70°C:een

Nämä uudet ominaisuudet ovat mahdollistaneet teknisten materiaalien valikoiman laajentamisen. Esimerkiksi uusi UltiMaker PPS-CF on hiilikuidulla vahvistettu materiaali, joka ominaisuuksiensa puolesta voi korvata metallista valmistettuja kappaleita.

Katso videolta muita materiaalivaihtoehtoja, joita UltiMaker Material Alliance on saanut aikaiseksi.

PS. Tsekkaa koneen julkaisutapahtuma 7.6. Hernesaaressa! Summer Launch / 4th Wave

Tuote kaupassa

Ystävällisin terveisin,

UltiMaker Factor 4 Launch Hannover Messe

Jarkko Lohilahti

CEO, Founder - Maker3D

jarkko.lohilahti@maker3d.fi

+358 400 565 641

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

UltiMaker Factor 4 on julkaistu

Factor-4-UltiMaker-factory-floor-hero

Lue uutinen laitevalmistajan sivuilta

Uusi teollisuustason UltiMaker Factor 4 on julkaistu Hannover Messe -tapahtumassa. Tämä 3D -tulostin on suunniteltu erityisesti kriittisten työkalujen ja komponenttien valmistukseen. Factor 4:ssä on avoin materiaalijärjestelmä, joka tukee tukee teknisiä materiaaleja. Muita uutuuksia ovat mm. kaksi suorasyöttöistä pursotinta, integroitu tulostuslaadun raportointi, lämpötilasäädelty tulostuskammio, automaattinen materiaalinsyöttöjärjestelmä sekä entistä suuremman nopeuden ja paremman tarkkuuden mahdollistava uusi (H-bridge) mekaniikka.

Sovellus

Factor 4 ja sen jopa 70 °C.een säädeltävä 330 x 240 x 300 mm kokoinen tulostuskammio sekä uusi korkean lämpötilan tulostusydin (jopa 340 °C) mahdollistavat käytettäväksi laajan valikoiman teknisiä materiaaleja, kuten juuri julkaistu UltiMaker PPS-CF. Hiilikuidulla vahvistettu materiaali on puolikiteinen, paloa hidastava ja kestää yli 230°C lämpötilaa. Ko. materiaali tarjoaa vaihtoehtoisen valmistustavan esimerkiksi vähemmän vaativaan käyttöön suunnitelluille  alumiinisille tai teräksisille osille. 

Kuva 1. Uutta Factor 4 3D-tulostinta on testattu perusteellisesti ja se on saavuttanut yli 95% todennäköisyyden tulostustöiden onnistumiselle. Tulostimen mahdollistama mittatarkkuus tulostetuille osille on  ± 0,2 mm.

UltiMaker Factor 4 ja sen ominaisuudet

Kuva 2. UltiMaker Factor 4 on laadukkaasti viimeistelty kone, joka on valmistettu teräksestä, alumiinista ja lasista. Koneen tulostuskammio on hyvin lämpöeristetty  ja suljettu. Tulostusmateriaalin syötin on suoravetoinen. PEI-päällystetyn tulostusalustan kalibrointi (induktiivinen sensori) on automaattinen. Uusi H-bridge mekaniikkaratkaisu mahdollistaa entistä suuremman nopeuden ja tarkkuuden tulostustöille. 

Kuva 3. S5- ja S7 Pro Bundle -malleista tuttu materiaaliasema on nyt integroitu uuteen Factor 4 -tulostimeen. Materiaaliasemaan (MHU) on mahdollista asettaa kuusi kelaa ja se pitää myös materiaalien suhteellisen kosteuden alle 15% RH:ssa. 

Kuva 4. Tulostimessa on sisäänrakennettu monitorointijärjestelmä (PPR). Ohjelmisto laatii tulostustöiden jälkeen raportin tulostustyön onnistumisesta. Tämä on tärkeä tekijä laadun validoinnissa.

Kuva 5. Integroitu HEPA-suodatin puhdistaa jopa 95 % prosessissa syntyvistä pienhiukkasista.

Kuva 6. Punainen STOP-painike varmistaa helpon ja turvallisen käytön, jos tulostus on tarpeen keskeyttää välittömästi.

Kuva 7. Factor 4 3D-tulostimen rakenne on modulaarinen, mikä mahdollistaa tulostimen nopean huollon/korjauksen.

Kuva 8. Factor 4:n on heti saatavilla UltiMaker PPS CF:n lisäksi muita UltiMaker-brändättyjä materiaaleja, kuten PLA, Tough PLA, nylon, PETG, PET CF ja PVA, sekä validoidut materiaalit BASF Forward AM:ltä. Myös Kimya, Polymaker, LEHVOSS, Jabil ja paljon muita. Factor 4 on yhteensopiva kaikkien UltiMaker Marketplacen materiaalien kanssa.

UltiMaker Factor 4 ja sen saatavuus

Uusi UltiMaker Factor 4 on heti tilattavissa ja koneen toimitukset alkavat toukokuussa. 

Terveiset Hannoverista!

Jarkko Lohilahti

CEO, Founder - Maker3D

jarkko.lohilahti@maker3d.fi

+358 400 565 641

 
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Formlabs Form 4 on julkaistu - Uusi nopeus, tarkkuus ja luotettavuus

Form4_Banner_HD_2

Olemme ylpeitä voidessamme kertoa Formlabsin julkaisseen juuri uuden sukupolven Form 4 -sarjan 3D-tulostimet. Form 4 ja 4B tarjoavat jopa neljä kertaa nopeamman tulostusnopeuden ja 30 % suuremman rakennustilavuuden kuin aikaisempi Form 3 -sarja. Tämä on uusi askel hartsien 3D-tulostuksessa.

Tulostimien nopeus on peräisin Formlabsin uudesta Low Force Display™ -tekniikasta, tehokkaasta yhdistelmästä korkeatehoisia LED-valoja, kollimaattorilinssejä, optisia suotimia ja kestävää nestekidenäyttöä. Yhdessä ne kovettavat jokaisen hartsikerroksen nopeasti – riippumatta kappaleen koosta tai niiden määrästä.

Miksi uusi Formlabs Form 4 / Form 4B?

 • Nopeus - tyypillisimmät tulostustyöt valmistuvat alle kahdessa tunnissa

 • Luotettavuus - Form 4 -sarjan tulostimilta voi odottaa korkeaa laatua jokaiselta tulosteelta.

 • Laatu ja mittatarkkuus - ruiskupuristuslaatuiset osat ja niiden yksityiskohdat toistuvat jopa 50 µm tarkkuudella.

 • Etävalvonta - laitteistoon sisäänrakennettu kamera ja ohjelmiston diagnostiikka mahdollistavat tuotannon tarkan valvonnan ja etäohjauksen.

 • Laaja materiaalivalikoima - Kaikki Form 3 -sarjan materiaalit ovat tulossa saataville kuuden uuden materiaalin ohella, lisäksi uuden Form 4 -sarjan hartsikasetit on suunniteltu uudelleen käyttäjien palautteiden johdosta.

Form 4/4B vie tuotantosi uudelle tasolle upealla nopeudellaan, koollaan ja laadullaan – kaikki edullisessa paketissa. Laitteistojen toimitukset alkavat toukokuussa ja ne toimitetaan tilausjärjestyksessä.

Tutustu tuotteeseen Formlabs Form 4 kaupassa.Sovellus

Sovellus

Formlabs Form 4 -oheistuotteet

Uusi hartsisäiliö ja sekoitin

Päivitetyn suunnittelun ansiosta Form 4:n uusilla hartsisäiliöillä (Formlabs Form 4 Resin Tank) on nyt sama käyttöikä materiaalista riippumatta. Säiliöiden komponentit pystyvät nyt käsittelemään kaikentyyppisiä hartseja ja käyttöikä on nyt jopa 10 vuotta virheentunnistuksen ja hartsin automaattisen annostelun avulla.

Hartsisäiliön sekoitin (Form 4 Resin Mixer) on irrotettavissa ja niitä voidaan hankkia erikseen materiaalikohtaisesti.

Form-4-for-webb-5

Uusi tulostusalusta ja hartsikasetit

Uusien hartsikasettien parannuksia ovat nopeampi hartsin täyttö, vähemmän muovijätettä ja pienempi patruunan koko.

Joihinkin olemassa oleviin hartseihin on tehty pieniä muotoilumuutoksia optimaalisen tulostuslaadun saavuttamiseksi, mutta ne ovat säilyttäneet mekaaniset ja bioyhteensopivat ominaisuutensa.

Form 4:lle kehitetyt uudet V5-hartsit tarjoavat esteettisiä parannuksia täyteläisemmillä väreillä, suuremmalla iskunkestävyydellä ja sitkeydellä sekä ne on nopeampi viimeistellä. Ne mahdollistavat myös huomattavasti nopeammat tulostusnopeudet.

Form 4 tukee yli 23 alan johtavaa materiaalia, kun taas Form 4B tarjoaa yli 37 materiaalia, mukaan lukien bioyhteensopivia vaihtoehtoja. Lisäksi kuusi täysin uutta materiaalia tuodaan markkinoille halvemmalla uusien formulaatioiden ansiosta, jotka tarjoavat paremman arvon komponenttia kohden. 

Formlabs hartsit kaupassa

Form-4-for-webb-7

Form Wash V2

Uuden Form 4:n 19 % suuremman rakennusalan vuoksi tarvitaan toisen sukupolven Form Wash täyden kapasiteetin käsittelemiseen. Uudessa Form Washissa on myös parannettuja ominaisuuksia, kuten 3x enemmän sekoitusta ja pidempi liuottimen käyttöikä.

Voit käyttää ensimmäisen sukupolven Form Washia Form 4/4B -tulostimen kanssa pienempien osien puhdistamiseen, jotka voidaan irrottaa rakennuslevystä.

Formlabs pesureiden vertailu (PDF)

Form-4-for-webb-8

Formlabs Form 4:n nopeus testissä

Sovellus

 

Kysyttävää?

Jarkko Lohilahti

CEO, Founder - Maker3D

+358 400 565 641

jarkko.lohilahti@maker3d.fi

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Katso tallenne: UltiMaker Method XL – Uudet materiaalit ja sovellukset

method-xl-webinar-email-header_1

Oletko kiinnostunut 3D-tulostuksen uusimmista innovaatioista? Jos jäit paitsi live-webinaaristamme, ei huolta! Olemme julkaisseet webinaarin "UltiMaker Method XL – Uudet materiaalit ja sovellukset" tallenteen, joka on nyt katsottavissa verkossa.

Webinaarissa UltiMakerin luova johtaja Felipe Castaneda ja sovellusinsinööri Johann Ebermann esittelevät UltiMaker Method XL 3D-tulostimen uusia materiaaleja (ASA, Nylon-12 Carbon Fiber ja SR-30 -tukimateriaali) sekä esittelevät niiden mahdollistamia uusia sovellutuksia. Webinaarista saat myös vinkit tulostimen tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Katso webinaarin tallenne.

UltiMaker Method XL (tuote kaupassa)

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

UltiMaker Method XL - Uudet materiaalit ja sovellutukset webinaari

method-xl-webinar-email-header

Liity yhdessä meidän kanssa webinaariin UltiMaker Method XL - Uudet materiaalit ja sovellutukset. Webinaarin järjestävät UltiMakerin luova johtaja Felipe Castaneda ja sovellusinsinööri Johann Ebermann. Rekisteröidy webinaariin tästä.

Päivämäärä: keskiviikko 3. huhtikuuta
Aika: klo 17:00 CET (Suomen aikaa klo 18:00)

Webinaarissa pääset tutustumaan UltiMaker Method XL:n uusimpiin materiaaleihin, joita ovat: ASA, Nylon-12 Carbon Fiber ja SR-30 -tukimateriaali. Uudet materiaalit tuovat lisää uusia sovellutusmahdollisuuksia UltiMaker Method XL 3D-tulostimelle.

UltiMaker Method XL (tuote kaupassa)

Johannilta ja Felipeltä käyvät läpi seuraavia asioita:
★ Tutustu uusien materiaalien mahdollisuuksiin ja käytännön sovelluksiin.
★ Live-esittely, jossa näytetään erilaisten osien tulostusta Method XL:llä.
★ Method XL:n mahdollistamat uniikit sovellutukset
★ Q&A sessio

➔ Varmista paikkasi webinaarissa nyt!

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Formlabs Fuse 1+ 30W - Lisää vauhtia, työtehoa ja mahdollisuuksia

Formlabs_Fuse_1_30W_-_lisaeae_vauhtia_Tämän artikkelin tarkoituksena on selventää, millainen työkalu Formlabs Fuse 1+ 30W ja sen muodostama SLS-ekosysteemi on juuri nyt viimeisimpien päivitysten jälkeen. Laitevalmistaja julkaisi merkittävästi tulostimen nopeutta kasvattaneen version PreForm -viipalointiohjelmistostaan ja on aloittanut automatisoidun jälkikäsittelyjärjestelmän Fuse Blast:n toimitukset. Tässä vaiheessa voin kertoa olevani innostunut, touhu on menossa entistä vakavammaksi. 

Aloitimme Formlabs SLS-tulostimien edustamisen marraskuussa 2021 järjestämällä julkaisutapahtuman Fuse 1 -tulostimelle. Päivitetty Fuse 1+ 30W -tulostimen julkaisimme viime vuoden helmikuussa. Kun katsotaan mennyttä 2,5 vuoden aikaa, kehitystahti on ollut erittäin kiitettävää. Mitähän meillä on käsissä, kun mennään saman verran ajassa eteenpäin? Tahti ei näytä ainakaan olevan hidastumassa. 

Nopeuden päivittyminen 

Formlabs Fuse 1+ 30W sai parannuksen laitteen nopeuteen, jonka saa käyttöönsä maksutta. Parannus on toteutettu kehittämällä laserin ajoratoja. Voit lukea tarkemmin päivityksen teknistä tiedoista valmistajan alkuperäisestä artikkelista. Tutustutaan asiaan seuraavaksi käytännön kautta.

Sovellus

Videolta näkee hyvin, miten laserin liikeratoja on muokattu ohjelmistoversioiden välillä. Versioiden 3.29–3.34 välillä aikaa on kulunut vajaa vuosi, joka osoittaa aktiivista kehitystyötä laitevalmistajalta. Ja kieltämättä tämä lämmittää myös meidän mieltämme, kun käyttäjien pitäminen tyytyväisenä on helppoa.

Tämän artikkelin kuvassa numero 1 on esimerkkinä tulostustyö, jota käytin myös viime vuonna kirjoittamani artikkelin (Formlabs Fuse 1+ 30W on asennettu Hernesaareen) kuvassa numero 8. Tulostimen ohjausohjelmisto asemoi osat tulostuskammioon automaattisesti, esimerkkitöiden välillä käytettiin samoja automaattisen pakkauksen reunaehtoja.

Preform_3.34Kuva 1. Tulostustyön kesto on kokonaisuudessaan 15h 9min (sis.lämmitys+tulostustyö+jäähdytys). Vielä viime vuonna tämä samainen ajo kesti 22h 32min. Tässä esimerkissä tulostusnopeus on kasvanut kokonaisuudessaan noin 33%.  

PreForm -ohjelmiston kehittymistä osoittaa hyvin myös tulostustyön täyttöasteen kasvu, josta käytetään termiä packing density. Myös tällä on vaikutusta tulostuksen nopeutumiseen, kun tulostettavia kerroksia on vähemmän. Tämä luonnollisesti vaikuttaa aikaan eli rahaan, mutta myös ympäristöön kun materiaalihukka minimoituu.

Preform_3.34_1Kuva 2. Laitevalmistaja ilmoittaa, että 95% täysistä tulostustöistä kestää 14h tai vähemmän ja keskimääräiset työt valmistuvat 7 tunnissa. Tässä esimerkkinä tulostustyö, johon asemoin kotelon osia 100 kpl. 

Mielikuvaharjoituksena ajatellaan, että tulostinta/tulostimia pyörittävä henkilö työskentelee perinteisessä päivätyössä. Tulostimen nopeuden kasvu on nyt tuonut tarvittaessa mahdollisuuden käynnistää tulostin kaksi kertaa työpäivän aikana; sen alkaessa ja loppuessa. Osaa valmistuu nopeaan tahtiin. Ajojen välisenä aikana ehtii hyvin jälkikäsitellä edellisenä päivänä tulostettuja osia. Edellinen päivä on siis jo seuraavana käsissä. Työaikaa jää vielä hyvin muihinkin askareisiin, mutta toki jos Fuse 1 -sarjan tulostimia on useampia, myös aikaa kuluu enemmän. Yhden työntekijän on laskettu kykenevän pyörittämän neljää laitteistoa, ja varsinkin jos jälkikäsittelyn työvaiheita on automatisoitu.

02282021_fuse_print_farm_114sKuva 3. Formlabs Fuse -tuotanto on mahdollista sijoittaa hyvin kompaktiin kokoon eikä se edellytä tilojen lisäinvestointeja. Tulostimia on sijoitettu usein myös toimistoympäristöihin. 

Fuse Blast on nyt jakelussa

Fuse Blast on automatisoitu jälkikäsittelyjärjestelmä, jonka Formlabs julkaisi marraskuussa Formnext -messuilla. Tuotteen jakelu on alkanut ja ensimmäiset laitteet on toimitettu. Myös meidän demolaitteisto on pian rantautumassa Hernesaareen.

Formlabs_Fuse_1_30W_-_lisaeae_vauhtia__Kuva 4. Automaattinen jälkikäsittelyjärjestelmä Fuse Blast on uusi lisä Formlabs SLS-ekosysteemiin. Katso ekosysteemin esittelyvideo.

Missä näitä on käytössä? 

Suomesta Formlabs SLS-järjestelmiä löytyy pienistä yrityksistä keskisuureen ja jättiläisiin. Tulostimia löytyy myös korkeakouluista. Seuraavaksi odotan vielä ammatillisen koulutuksen heräävän tähän mahdollisuuteen. Tämä on nimittäin 3D-tulostusteknologioista se, jolla tehdään sarjavalmistusta. Kun katsoo kuvaa numero 5, sen mukaan osaajista on tulossa pula. 

Formlabs SLS-tulostimia on päätynyt myös palveluntarjoajille. RP-Case:n tuotannosta Lahdesta  löytyy yksi kolmen Fuse 1+ 30W:n linjasto sekä myös kotkalainen Robomec tuottaa tulosteita palveluna. 

Miksi nyt eikä huomenna? 

Huonoja uutisia on kuulunut taloudesta laajalti. Paniikkinappuloita on taas paineltu. Kerran yksi viisas opetti, että nämä ovat niitä hetkiä, kun pitää katsoa horisontin taakse ja sijoittaa kehitykseen. Pokkaa pitää olla, mutta mitä sitten kun markkinat alkavat taas vetämään? Valmista on huomattavasti helpompi myydä.  

Nyt on vuosi 2024. Kun katsotaan YK:n laatimaa Agenda 2030:n mukaista tavoitetilaa, tulee tämä väistämättä vaikuttamaan meidän yhteiskuntaamme ja sen rakenteisiin laajalti. Tahti tässä vihreässä siirtymässä on kiihtymässä. Yritykset käytännössä pakotetaan tekemään investointeja, jotka ovat maailmankuvaan sopivia. Yhtenä keinona toimii kiertotaloutta tukevat kannustimet, eli porkkanat. Tässä pelissä 3D-tulostusteknologiat näyttävät olevan hyvin vahvasti mukana, ainakin jos katsotaan ennustuksia 3D-alan globaalin liikevaihdon kehittymisestä. Myös meidän asiakkaamme ovat kyenneet saamaan julkisia, kiertotaloutta tukevia rahoituksia, yhdistämällä 3D-tulostuksen investoinnit osaksi rahoitushakemuksia. Tämä on selvästi yksi teema, joka on päättäjien mieleen.

3D-Printing-Market-SizeKuva 5. Alaa koskevien markkinatutkimuksien mukaan 3D-tulostusmarkkinoiden ennustetaan kasvavan lähivuosina edelleen nopeasti. Kuvassa esimerkkinä eräs alaa koskevista tutkimuksista

Hernesaaren siilossa 

Laite-esittelyistä kiinnostuneita otan vastaan meidän showroomissa Helsingin Hernesaaressa ennakkoon sovittuna aikana. Esittely onnistuu myös etäyhteyksien kautta. Kannattaa olla yhteydessä. 

Ystävällisin terveisin, 

Jarkko Lohilahti 

CEO, Founder - Maker3D 

jarkko.lohilahti@maker3d.fi 

+358400565641 

Linkedin

 
 

 

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Formlabs tuoteuutuudet: Polypropeenijauhe Fuse 1+ tulostimelle ja Resin Pump System Form 3 sarjan tulostimille

Optimized_For_Web_JPEG-Formlabs_Polypropylene_Powder_2023_034

Formlabs julkaisi uusia tuotteita, joiden avulla voit avata uusia käyttömahdollisuuksia Fuse 1+ SLS tulostimelle, sekä tehostaa Form 3 sarjan koneiden tuotantotehoa.

 

Formlabs Resin Pump System

Formlabsin uusi Resin Pump System mahdollistaa suurempien 5L hartsikanistereiden käytön Form 3 sarjan tulostimilla. Järjestelmä mahdollistaa jatkuvamman sarjatuotannon Form Auto kanssa, sujuvamman käytön 3L tulostimien kanssa, sekä parantaa tehokkuutta myös pienempien Form 3 tulostimien kanssa vähentämällä hartsikasettien vaihtoja. Käyttämällä suurempia hartsikanistereita, säästät rahaa materiaalikustannuksissa, sekä vähennät pienemmistä hartsikaseteista syntyvää muovijätettä 86%.

Linkki tuotesivulle

 

Formlabs Polypropeenijauhe Fuse 1+ tulostimelle

Kauan odotettu polypropeenimateriaali on nyt saatavilla Fuse 1+ tulostimille. Polypropeeni tarjoaa erinomaisen kemikaalinkeston, se on joustavaa ja kestää hyvin toistuvaa taivutusta. Polypropeeni on kevyt ja korkean sitkeyden omaava, mikä tekee siitä ihanteellisen vaativiin ympäristöihin. Polypropeenijauheesta tulostetut osat ovat myös vesitiiviitä ilman erityistä jälkikäsittelyä, sekä ovat hitsattavissa toisiinsa. 

Materiaali soveltuu erinomaisesti pakkausprototyyppien, vesitiiviiden kotelojen, autojen sisäosien, ortoosien ja proteesien, sekä vahvojen ja kemiallisesti kestävien kiinnikkeiden, työkalujen ja jigien valmistukseen.

Linkki tuotesivulle

PolypropylenePowder_GIF_ShampooBottle01

Lue koko viesti
1 - 10 / 418 tuloksesta