Julkaistu , julkaisija

Formlabs Draft - Nopeutta prototyyppituotantoon

Formlabs on lisänny materiaaliperheeseen Draft-hartsin, joka nopeuttaa alkuvaiheen prototypointia huomattavasti.

Draft-hartsia voidaan tulostaa 300 mikronin kerrospaksuudella, joka nopeuttaa tulostusprosessia jopa nelinkertaisesti verrattuna Standard-hartseihin. Tämän kerrospaksuuden tarkkuus riittää hyvin alkuvaiheen prototyyppeihin, jossa haetaan karkeaa muotoilua tai testataan sovituksia. X- ja Y- akselin tarkkuus on sama mitä Standard-hartseissa, joten tämä materiaali soveltuu tosi hyvin kappaleisiin mitkä pitää tulostaa alustaa vasten.

Voit lukea lisää Draft-hartsista Formlabsin sivuilta: https://formlabs.com/blog/draft-resin-truly-rapid-prototyping-with-3d-printing/

Lisäksi Formlabs on esitellyt muutaman asiakastapauksen missä Draft-hartsin käytölle on nähty suuri etu.

TACK Architects

Heidän arkkitehtinsä ovat käyttäneet Formlabsin tulostimia jo pitkään ja yleensä tuottaneet 10h kestävät tulosteet yön aikana. Draft-hartsin käyttö mullisti toimintamallit, koska sama malli voidaan tulostaa jo kahden tunnin sisällä. Tämä tarkoittaa että yhden työpäivän aikana on mahdollista toteuttaa useampi iteraatio suunnittelusta.

Lance Winkel

Lance Winkel, joka on palkittu animaatioelokuvien tekijä käyttää 3D-tulostamista opettamiseen ja opettamisen ulkopuolella. Lance opettaa 3D-animointia ja käyttää 3D-tulostusta avustamaan opetusta. Oppilaitoksissa ja tunneilla ei ole mahdollista hukata aikaa tulosteiden valmistumista odotellen, joten Draft-hartsin käyttö on ollut todella hyödyllistä. Oppilaat voivat aloittaa tulostuksen aamulla ja ruokataukoon mennessä heillä on tulostetut kappaleet jo käsittelyssä. Lance itse aikoo käyttää Draft-hartsia isojen projektien tukirakenteisiin ja arvioi sen säästävän huomattavasti aikaa toteutuksessa.

Albatross Bikes

Polkupyörävalmistaja Albatross Bikes käyttää Draft-hartsia polkupyörien komponenttien prototyyppeihin. Heillä on mahdollista hakea täydelliset sovitukset muhveihin ja muihin osiin. Aiemmin osien tulostus vei aikaa yli kymmenen tuntia, joten osat saatiin käsittelyyn vasta seuraavaksi työpäiväksi. Uuden hartsin avulla vastaavat tulosteet valmistuvat tunneissa ja saman päivän aikana voidaan tuottaa mahdollisesti useampia sovitekappaversioita. Toimivan version valmistuttua voidaan tulostimeen vaihtaa esimerkiksi Tough-hartsi ja sillä valmistaa lopullinen kappale ilman ylimääräistä säätämistä.

Formlabsin oma tuotanto

Formlabs halusi toteuttaa AMUG (Additive Manufacturing Users Groups) -konferenssiin jaettavia kyniä lahjoiksi. Heillä oli kiire saada kynien lopullinen muotoilu valmiiksi ennen varsinaisten kappaleiden tulostamista. Draft-hartsin avulla yksi kynä pystyttiin tulostamaan 50 minuutissa verrattuna 6 tunnin tulosteeseen Standard Black -hartsilla. Kynään saatiin nopeasti luotua halutut muutokset ja lopulliset kynät tulostettiin Gray Pro -hartsilla.

Voit käydä lukemassa asiakastarinat kokonaisuudessaan Formlabsin sivulta: https://formlabs.com/blog/rapid-prototyping-faster-draft-resin

Kommentit: 0
Lisätietoja:: Formlabs, SLA, draft, hartsi, prototype, prototyyppi, resin

Vain rekisteröidyt käyttäjät voivat jättää kommentteja.
Kirjaudu sisään ja jätä kommentti Rekisteröidy heti