Julkaistu , julkaisija

Formlabs materiaaliuutuudet

Formlabs on julkaissut kolme uutta materiaalia.

Rigid 10K Resin- Äärimmäinen materiaali äärimmäisiin käyttökohteisiin

Formlabs Rigid 10K on lasiseosmateriaali, jonka käyttökohteet ovat staattisen kuorman alaiset kohteet. Materiaali on suunniteltu kestämään kaikkein vaativimmissa olosuhteissa. 

Tuotteen nimike Rigid 10K tulee materiaalin kimmokertoimesta, joka tällä materiaalilla on 10 GPa. Tällä arvolla materiaali on kovimpia 3D-tulostusmateriaaleja. 

Esimerkkeinä käyttökohteista ovat lyhytikäiset ruiskupuristemuotit, lämmön- ja kemikaalinkestoa vaativat kohteet ja kovuutta ja jäykkyyttä vaativat kohteet.

 

Formlabs Draft V2 - Moninkertaista nopeutta standardiresiineihin verrattuna

Draft V2 resiini on jopa neljä kertaa kertaa standardiresiinejä nopeammin tulostuva resiini. Tämä resiini on erityisesti suunnattu tuotesuunnittelijoille ja insinööreille, joille nopea kappaleen valmistuminen on tärkeämpää kuin sen mekaaniset ominaisuudet.

Verrattuna aiempaan V1 resiiniin voidaan uutta V2 resiiniä tulostaa myös 100 ja 200 mikronin kerrospaksuudella. Tarvittaessa materiaalilla voi siis saada myös yksityiskohtaisempia tulosteita nopeasti. Lisäksi uusi Draft V2 on yhteensopiva myös hammaslääketieteen käyttöön esimerkiksi hammasoikomismallien luomiseen.Yhden hammasmallin pystyy tulostamaan materiaalista noin 16 minuutin (+5min jälkikovetus) aikana. Resiiniä ei välttämättä tarvitse kovettaa UV-valossa tulostamisen jälkeen, mutta se on suositeltavaa.

 

Formlabs Permanent Crown Resin- Mullistava materiaali hammaslääketieteen käyttöön

Viimeinen materiaaliuutuus on ehkä kaikkein käänteentekevin. Se on ensimmäinen materiaali, joka on suunniteltu pysyvien hammaskruunujen tulostamiseen. Permanent Crown Resinillä pystytään tulostamaan vahvoja, pitkäikäisiä ja yksityiskohtaisia tulosteita. Sitä on saatavilla neljässä eri hampaan sävyssä. Materiaalin käyttö mahdollistaa nopean yhteistyöprosessin hammaslääkärin, teknikon ja potilaan välillä.



 


Vain rekisteröidyt käyttäjät voivat jättää kommentteja.
Kirjaudu sisään ja jätä kommentti Rekisteröidy heti