Julkaistu , julkaisija

Formlabsin uudet tuotteet - BioMed, LT Clear v2, Temporary CB, Custom Tray ja Flexible 80A

Formlabs julkaisi ison joukon uusia tulostusmateriaaleja

Näistä suurin osa keskittyy lääketieteen sovelluksiin. Lisäksi Formlabs Temporary CB -materiaalin kanssa julkaistiin ruostumattomasta teräksestä valmistettu tulostusalusta. Tulostusmateriaalien tekniset tiedot ja tulostusohjeet löydät verkkokauppamme materiaalin tuotesivulta.

Suurin osa materiaaleista ei ole tulostettavissa normaalilla Formlabs Form 3:lla vaan vaatii 3B mallin. Varmista yhteensopivuus tulostimesi kanssa!

Lisää tietoa materiaaleista löydät myös Formlabsin omilta sivuilta: https://formlabs.com/eu/blog/new-materials-engineering-healthcare-dental/
 

Formlabs BioMed

Formlabs BioMed on biolääketieteen käyttöön kehitetty materiaali ja sillä on ISO 13485 hyväksyntä. Materiaali on ominaisuuksiltaan kova ja luja. Lisäksi biohyväksyntä mahdollistaa pitkän aikavälin iho- ja limakalvokontaktin.

Materiaali on saatavissa kahdessa eri sävyssä:
Kirkas - on steriloitavissa tavanomaisin menetelmin
Pihka - luja ja soveltuu toiminnallisempiin komponentteihin

http://www.3d-tulostus.fi/Formlabs-Biomed-tulostusmateriaalit

 

Formlabs Dental LT Clear V2

Luokan IIa bioyhteensopiva hartsi Form2 ja 3B tulostimille. Materiaalilla on korkea kulutus-, sekä murtumiskestävyys. Tulostetun lopputuotteen kirkas väri tekee lopputuotteista miellyttävän siistin näköisiä.

Uusi v2 versio materiaalista on entistä kestävempää ja vähemmän altis värimuutoksille ajan saatossa.

http://www.3d-tulostus.fi/Dental-LT-Clear-v2

 

Formlabs Temporary CB

Temporary CB on hampaiden väriä vastaava tulostusmateriaali. Tulostusmateriaalin käyttökohteet ovat tilapäiset kruunujen ja siltojen huollot.

Tulostusmateriaali on saatavilla neljällä eri VITA-sävyarvolla (A2/A3/B1/C2).

Tulosteet kiinnitetään tavanomaisella sementillä paikoilleen ja niitä voidaan säilyttää suussa maksimissaan 12 kuukautta.

Huom! - Materiaali vaatii ruostumattomasta teräksestä valmistetun tulostusalustan!

http://www.3d-tulostus.fi/Formlabs-Temporary-CB

 

Formlabs Custom Tray

Custom Tray on nopeasti tulostuva materiaali hammaslääketieteen käytöön ja sillä on ISO 13485 hyväksyntä. Materiaali on tarkoitettu mukailtujen jäljennyslusikoiden valmistamiseen.

Tämä hartsi pystytään tulostamaan 200 mikronin kerrospaksuudella, jonka vuoksi sen kanssa työskentely on nopeaa ja tehokasta.

http://www.3d-tulostus.fi/Formlabs-Custom-Tray

 

Formlabs Flexible 80A

Tämä teknisiin toteutuksiin kehitetty Shore 80A tulostusmateriaali on hyvä jos haet TPU:n kaltaista elastomeeriä.

Formlabs Flexible 80A on jatkokehitetty vanhasta Formlabs Flexible V2 materiaalista ja se kestää paremmin taivutusta ja mekaanista rasitusta.

Mikäli haluat joustavempaa materiaalia niin vaihtoehtona sinulla on Formlabs Elastic 50A. Tulostamalla elastomeerejä voit välttyä valettavien silikoni-, uretaani- ja kumiosien valmistukselta tai hankinnalta.

http://www.3d-tulostus.fi/Formlabs-Flexible-80A


Vain rekisteröidyt käyttäjät voivat jättää kommentteja.
Kirjaudu sisään ja jätä kommentti Rekisteröidy heti