Julkaistu , julkaisija

Ultimaker webinaarit

webinaariBanneri800

Ultimaker yhdessä Maker3D:n kanssa esittää kaksi webinaaria kotimaiselle kohdeyleisölle

Ultimakerin kaksi webinaaria järjestetään kuluvan syyskuun aikana ja molemmissa on mukana vieraspuhujana kärkiosaaja kotimaan 3D-tulostuskentältä. Webinaarien tarkoitus on kertoa kuuntelijoille 3D-tulostuksen eri mahdollisuuksista.


1. Webinaari - Future Proof your supply chain with 3D printing
Aiheena on tuotannon varmistaminen 3D-tulostuksen avulla.

Tuotantolinjastoilla ja teollisuudessa on useasti osia mitkä joutuvat mekaanisen rasituksen kohteeksi. Nämä osat on suunniteltu vaihdettavaksi joko ennakoidusti tai niiden rikkoutuessa. Joissain tapauksissa ei ole mahdollista panostaa isoon varaosavarastoon vaan hankkia osa, kun sitä tarvitaan. Halvankin osan rikkoutuessa voi linjaston seisottaminen aiheuttaa todella suuria kuluja ja yksinkertaisenkin varaosan hankkiminen alihankintana voi kestää useita päiviä. 3D-tulostamalla varaosat paikallisesti tarpeeseen voidaan pienellä hankintakustannuksella säästää huomattavia summia ja aikaa.

Toinen yleisesti kasvava sektori on työkalujen valmistaminen 3D-tulostamalla. Tarttujien, vääntimien, jigien ja muiden työkalujen valmistus pajalla hitsaamalla on yksi vaihtoehto, mutta olisiko siihen parempaa keinoa? Metallista valmistetut erikoistyökalut on usein raskaita, eikä tällöin kovin ergonomisia käyttää. Mikäli työkalu ei välttämättä vaadi metallin ominaisuuksia, onko se silloin fiksumpi valmistaa muulla menetelmällä?


Ajankohta 15.9. kello 16-17
Rekisteröidy webinaariin


Vieraspuhujana

Juho Raukola
Wärtsilä - Innovaatiojohtaja
linkedin.com/in/juho-raukola


2. Webinaari - Metal printing made easy
Aiheena on metallien 3D-tulostus Ultimaker FFF-teknologialla.

Metallin tulostus ei ole mikään uusi asia enää ja kotimaiset toimijat ovat käyttäneet jauhepetitekniikkaa metalliosien valmistamiseen jo useita vuosia. Jauhepetitekniikan valmistuslaitteistot ovat kuitenkin suurelle osalle liian iso investointi ja osat tuotetaankin suurimmaksi osaksi alihankintana. Metalliosien valmistamiseen on kuitenkin lähivuosina tullu yksinkertaisempi ja edullisempi vaihtoehto ja tämä on lankapursotus, eli FFF-teknologia. Perinteisesti lankapursottimilla on tulostettu eri polymeerejä, mutta tekniikan kehittyessä on voitu tehdä tulostusmateriaali mikä sisältää polymeerin lisäksi teräspulveria. FFF-tulostusmenetelmällä työpöytäluokan 3D-tulostimella luodaan ns. vihreä kappale mikä on sidosaineen avulla kasassa pysyvän metallituloste. Tulostuksen jälkeen vihreä kappale pestään kuumassa happohöyryssä, jossa sidosaine poistetaan. Pesun jälkeen kappale lasersintrataan ja lopputuloksena on teräksinen osa, joka on käsiteltävissä kuten mikä tahansa muukin teräsosa.

Ultimakerin S-sarjan tulostimet kykenevät tulostamaan tätä tulostusmateriaalia yhdessä keraamisen tukimateriaalin kanssa, joka luo tälle metallin valmistustekniikalle täysin uudet mahdollisuudet.


Ajankohta 22.9. kello 12-13
Rekisteröidy webinaariin


Vieraspuhujana

Heidi Piili
Turun Yliopisto - Dosentti, konetekniikka
linkedin.com/in/heidi-piili-née-malmberg-104a1313


Ystävällisin terveisin,

Keijo Johansson
Maker3D - Myynti
+358504352822
keijo.johansson@maker3d.fi

Kommentit: 0
Lisätietoja:: metal, metallin tulostus, mfff, ultimaker, webinaari, webinar

Tämä viesti on suljettu. Siihen ei voi enää lisätä kommentteja.